Föreläsningar och workshops

Jag är en bra och rutinerad föreläsare. Varför? Jo, jag tycker om att inspirera andra, älskar föreläsningsformen och har därför investerat i en individuell utbildning under 12 månader med Nordens bästa föreläsarcoach Pontus Ströbaek. Genom honom har jag lärt mig tekniker för att få fram mitt budskap på ett inspirerande sätt. 

Upplägg
Jag håller 1-, 2- eller 3-timmarsföreläsningar bland annat utifrån mina böcker. Föreläsningarna är sprängfyllda av mat, näring, träning, hälsa, stress, sömn, livsstil och prestation. Min ambition är att blanda humor med allvar och anekdoter med vetenskap. Vad de som redan lyssnat tycker kan du läsa om längst ner på sidan. Jag skräddarsyr även föreläsningar efter önskemål. 

Ett smakprov från en av mina föreläsningar
Vill du få ett smakprov? Titta på denna knappt 2-minuter långa trailern:


Föreläsning på Kunskapskanalen
Klicka här för min föreläsning på Kunskapskanalen från 2014 om min syn på kost och idrottsprestation

Detta är mina populära föreläsningsinriktningar:

1. Brain Power

Föreläsning arbetsprestationMålgrupp: Företag
Tid: 1 eller 2 timmar

En företagsanpassad föreläsning som prickskjuter tips för att öka sitt mentala fokus, sin koncentrationsförmåga och sin mental energi. Jag går igenom vilken mat och träning som är bra för hjärnan och hur man undviker svackor, dalar och krascher under en intensiv arbetsdag. Dessutom finns en del mätbara näringsämnen som är extra viktiga för hjärnan liksom nya, spännande lösningar som bygger på den senaste forskningen. Innehållet bygger på hög vetenskaplighet och min mångåriga erfarenhet av coaching inom funktionsmedicin, optimering och biohacking.Föreläsning Blood Suger Challenge2. Blood Sugar Challenge

Målgrupp: Företag
Tid: 1 eller 2 timmar

En företagsanpassad inspirationsföreläsning som dessutom kan passa utmärkt som startskottet för en 3-månaders spännande blodsockerutmaning. Föreläsningen handlar om hur man med rätt kost, rätta kosttillskott, mindre stress och smart träning kan förbättra sitt blodsocker, må bättre och minska risken för framtida ohälsa. Föreläsningen passar utmärkt som startskott på en 3-månaders spännande utmaning där alla kan mäta sitt blodsocker före och efter utvärderingsperioden. 


Mat_traning_dina_gener

3. Mat, Träning & Dina Unika Gener

Målgrupp: Företag
Tid: 1 eller 2 timmar

En företagsanpassad föreläsning helt utan dieter och pekpinnar, men med mycket interaktion mellan mig och åhörarna. Föreläsningen innehåller massor av kunskap och inspiration om mat och träning och vad var och en kan göra för att lyfta sin hälsa till nya nivåer. Bland annat redogör jag för våra geners roll när det gäller att förstå varför vi alla är olika när det gäller kost och träning, samt vad var och en kan göra för att förstå sin egen unika biokemi. Föreläsning_AtLevPaleo4. Ät & Lev Paleo - revolutionera hälsan genom din livsstil

Målgrupp: Företag, allmänheten - ung som gammal, otränad som träningsfreak
Tid: 1, 2 eller 3 timmar

Detta är min populära heltäckande föreläsning vars innehåll alla kan relatera till. Passar perfekt till hälsomedvetna företag. Föreläsningen är interaktiv i sitt upplägg och bygger på min bok Ät och Lev Paleo - revolutionera hälsan genom din livsstil. Föreläsningen innehåller igenkännande exempel, mer kompletterande inspiration och avslutas med en lång frågestund. 

get the performance_infoblad5. Bra Mat för dig som Idrottar

Målgruppen är idrottsföreningar (aktiva, ledare och föräldrar) som vill lära sig att äta hälsosam mat för att må bra och prestera. Här pratas det alltså mat för prestation, men lika mycket sunda matvanor och sund inställning till mat. Tyngdpunkten ligger på naturlig mat istället för begreppen lågkolhydratkost och Paleo.

Idrottsföreningar har 50% rabatt på ordinarie föreläsararvode.


 Önskas offert?
Kontakta mig för offert. Resa + eventuella boendekostnader tillkommer vid arrangemang utanför Storstockholm. Referenser finns längst ner på denna sida. 

namnteckning_transparant


Referenser

”Jonas tar med åhörarna på en resa som börjar på stenåldern och slutar i den moderna människans vardag. Med vetenskap och evolution som utgångspunkt får han pusselbitarna att falla på plats och fram träder är en tydlig bild av hur man med rätt kost uppnår hälsa och fitness.”
Jonna Kylmänen, Rikspolisstyrelsen

"En väldigt inspirerande och intresseväckande föreläsning. Jonas är både påläst och kunnig och han kan förmedla sin kunskap på ett pedagogiskt och lättförståligt sätt."
Andreas Lanz, XDIN AB

"Intressant, spännande och givande! Det som berättades fick oss alla att ifrågasätta, sedan gammalt, cementerade 'sanningar'!"
Jan-Olof Johansson, Falkenbergs Friidrottsklubb

"Oerhört inspirerande och underhållande"
Jan Bengtsson, Avesta bibliotek

"Stort tack Jonas! En mycket bra och inspirerande föreläsning".
Christian, Öppen föreläsning

"Otroligt inspirerande! Jag som bara tar långpromenader med hunden och bara periodvis tränar litegrand i mitt hemmagym fick sån lust att gå raka spåret till ett bra gym"
Ann-Louise, Öppen föreläsning

"Stort tack för mycket intressant föreläsning! Du inspirerade mig upp ur soffan! Din bok är beställd och träning inplanerad, tack :)"
Kicki, Öppen föreläsning

"Du har en prestigelös attityd utan "säljprat", du förklarar och klargör men lämnar till åhöraren att själv bedöma hur man ska tänka och förhålla sig. Du lämnar oss ett val helt enkelt vilket tilltalar mig. Att lyssna till dig var som att få en helt ny värld presenterad för mig, men utan pekpinnar eller absoluta sanningar. Det var extremt befriande och tilltalande!"
Björn Thulin, Öppen föreläsning