Mina böcker

Ät och Lev Paleo - revolutionera hälsan genom din livsstil

2016

Jonas Bergqvist öppnar dina ögon för hur du kan förbättra din hälsa genom att äta och leva efter din genetiska anpassning till mat, rörelse och psykosocial miljö. Boken ger insikt, inspiration och en förståelse bortom dagens löpsedlar och quick-fix-lösningar om vad sann hälsa i kropp och själ är. Med över 170 vetenskapliga referenser, målande beskrivningar och praktiska tips presenteras alltifrån enkla steg till mer avancerade upplägg. Det är i slutändan bara du som läsare som avgör hur bra du vill må.

Boken utgör förkunskapskrav inför Paleo Institutes utbildningsprogram.

"Tack för en fantastiskt viktig och bra bok" / Annika

Klicka på bilden för att läsa utdrag av boken.

paleo_framsidaDrömkroppen på 8 veckor

2014

Detta är en bok för dig som vill få en hälsosam toppfysik genom ett anpassat mat- och träningsschema. Toppfysik handlar inte bara om att se bra ut. Toppfysik handlar också om att må bra både fysiskt och mentalt. Och att orka med en kravfylld vardag. Upplägget är enkelt och effektivt med vardagsrecept och veckomenyer. Du hittar också ett färdigt träningsprogram som bygger på att du avsätter 45 minuter två gånger i veckan.

Vägen till toppfysik presenteras genom fyra steg: lågkolhydratkost, styrketräning, tillskott av aminosyror och måttlig fasta. Varje steg beskrivs utförligt i både teori och praktik. Innehållet är vetenskapligt förankrat och du kan läsa om flera fallbeskrivningar.

Klicka på bilden för att läsa utdrag av boken.

dromkroppenRGB_omslag_11cm_300dpiLCHF & Träning

2012

Allt fler, både motionärer och elitidrottare, upptäcker fördelarna med att överge stora mängder pasta, bröd, ris och potatis till förmån för mer kött, fisk, ägg, grönsaker och feta såser. Det som kallas LCHF - "Low Carb High Fat". De märker att de då kan hålla sig friskare, lättare kan bygga muskler och tappa fettmassa. Vissa upplever bättre ork, andra att träningsvärk och mjölksyra är ett minne blott. Men LCHF har också nackdelar för den som tränar hårt. LCHF & Träning är en guide till vad som är rätt mat och rätt träning - men framför allt till hur mat och träning hänger ihop. Här presenteras olika upplägg av konditions- och styrketräning, vad som sker i kroppen och vilka resultat du kan förvänta dig. Dessutom får du veta vilka eventuella modifieringar av LCHF-upplägget som krävs för att prestera maximalt.

Klicka på bilden för att läsa utdrag av boken.

framnamnteckning_transparant