Energiskola 1: Glukos


Nu börjar energiskolan med lektion 1 - Glukos. Jag tänkte i en serie på 4 eller 5 delar gå igenom hur de olika energiämnena bryts ner, tas upp och omsätts i kroppen. Och kortfattat om vad som styr dessa processer. 

Energiskolan är inget för den helt oinvigde, inte heller för den som är ute efter avslappnad skönlitteratur. Den är snarare en nyttig fördjupning för den som redan har grunderna klara. En del fackuttryck kommer jag att använda även om jag ska göra allt för att förklara det hela på svenska. Tillämpad biokemi förekommer inte här, det vill säga inga kopplingar till eventuella mat-, tränings- eller livsstilsråd. Det finns det gott om på övriga sidor. Utan i energiskolan råder snustorr biokemi för den intresserade. 

Jag lägger energiskolans delar som separata sidor som länkas även från rullgardinen ovan. Tanken är att texter och bilder ska förfinas och förbättras successivt. Kom gärna med synpunkter. 

Läs och njut!

Energiskolan del 1 - Glukos >>

namnteckning