Labbtester

Vilka labbtester som är aktuella bör i grunden bedömas helt individuellt. Men vid flera symtombilder har jag på förhand föreslagit ett testpaket som ger en optimal kartläggning över ohälsoprocesser och som i sin tur ger förutsättningar för ett så skräddarsytt och effektivt behandlingsupplägg som möjligt. Dessa testpaket hittar du på sidan som beskriver mina tjänster. 

I vissa situationer när symtomen är uppenbara kan jag tycka att det är bättre att ställa en funktionsdiagnos utifrån anamnes och symtom, och lägga pengar på åtgärder istället för dyra tester. Men det finns många situationer när det är mycket värdefullt att ta reda på vad som verkligen sker i kroppen - speciellt vid många kroniska, diffusa sjukdomar - så att kost-, närings-, och livsstilsåtgärderna blir så skräddarsydda som möjligt. 

För idrottare är alla detaljer viktiga och då finns det också ett stort värde att mäta näringsstatus för att kunna skräddarsy såväl kost- och näringsprogram som träningsupplägg. 

Här följer ändå övergripande riktlinjer för hur du bör tänka kring tester tillsammans med en prislista på aktuella tester:

LABBTESTER
NamnPrisProvformLeverantör
1. Blodprofil
(Blodsocker, blodfetter, kolesterol, sköldkörtelhormoner, vit D, vit B12 m fl)
Ca 1 100 krBlodWeRLabs.se
2. Fettsyreprofil
(omega-3 / -6, transfetter, mättade fetter) 
985 krKapillärArcticMed.se
3. SIBO (bakterier i tunntarmen)220 EuroUtandningGenova (via NL)
4. Dysbios
(tarmbakterier inkl parasiter och svampar)
370 EuroAvföringMALDI (via NL)
5. Läckande tarm120 EuroUrin
6. Födoämnesintoleranser155 - 580 EuroKapillär / BlodImmuno Laboratories
7. Näringsstatus (organiska syror)365 EuroUrinGenova (via NL)
8. Hormonprofil DUTCH-test
(Kortisol, kortison, melatonin, östrogen, progesteron, testosteron, DHEA)
345 EuroUrinPrecision Analytical
9. Total sköldkörtelscreening
(TSH, fT3, fT4, TPO, rT3)
295 EuroBlod
Kapillär
ZRT Labaratory


Klicka på testets rubrik för att se en exempelrapport). Frakt tillkommer vid beställning. Beställning görs via mig, men kan endast ske vid samtidig bokning av konsultation. 

     
namnteckning_transparant