Konsultationer

På grund av ett stort antal inkommande förfrågningar under senare tid kan jag dessvärre inte ta emot nya klienter under hösten 2017. För kostrådgivning eller funktionsmedicinska konsultationer hänvisar jag till mina kollegor på PIL-mottagningen

En funktionsmedicinskt paket enligt nedan ger dig de bästa och individuellt skräddarsydda råden för att läka eller förebygga sjukdomar, alternativt optimera din fysiska eller mentala potential. Jag arbetar med motionärer, elitidrottare och personer med kroniska sjukdomar med fokus på mag-tarmbesvär, trötthet och inflammatoriska / autoimmuna sjukdomar. Innehållet i mina konsultationer bygger på de evolutions- och funktionsmedicinska kost-, närings-, tränings- och livsstilsprinciper som jag presenterar här på min hemsida och i min bok Ät & Lev Paleo. Jag är mån om att hålla hög vetenskaplighet i allt jag säger och gör. Mina konsultationer utgör ett bra komplement till traditionella skolmedicinska behandlingar. Konsultationen äger rum på PIL-mottagningen i Stockholm (länk för vägvisning) eller via telefon. Referenser finns längst ner på sidan.


SÅ HÄR GÖR DU

1. Välj tjänst här nedan (beskrivning av dem finns längre ned på sidan)
2. Boka tid online genom att klicka på Boka-knappen
3. Betala för tjänsten i webbshopen (kort, faktura eller delbetalning)
Besöker du PIL-mottagningen i Stockholm kan du betala på plats med kort eller Swish.

Gå till webbshopen

4. Fyll i denna webbaserade hälsoenkät senast 3 dagar före bokad konsultation (välj rätt enkät beroende på om du har köpt en Funktionsmedicinsk utredning + Uppföljning eller Optimering Kost, Kosttillskott & Träning.

Observera att en konsultation inte ersätter sjukvård, läkemedel eller direktiv från läkare eller annan sjukvårdspersonal. Råden från mig betonar hur du kan skräddarsy dina livsstilsvanor för att bidra till läkning och/eller optimering och ska ses som komplement till annan skolmedicinsk behandling.


TJÄNSTER

KONSULTATIONER (enskilt, par eller familj)
1. Funktionsmedicinskt Konsultationspaket (inkl 1 uppföljning)3 600 kr90 - 120 min + 60 min
2. Optimering Kost, Kosttillskott & Träning (Teori)2 600 kr90 - 120 min
3. Totalgenomgång Kost, Kosttillskott & Träningsinstruktion
(Teori + Praktik) (lanseras våren 2017)
5 000 kr180 min

I samtliga konsultationerna ingår hälsopärm med full dokumentation om kost-, närings- och träningsråd. Moms ingår med 25 %. Priser för tester kan tillkomma.


ÅTERKOPPLING / AVSTÄMNING / UPPFÖLJNING
4. Återkoppling på test / Avstämning / Uppföljning 1 400 kr45 - 70  min

Moms ingår med 25 %.


TESTER (enskilt, par eller familj)
5. Testpaket vid utebliven viktminskning, kronisk trötthet, kroniska mag-tarmbesvär eller inflammatoriska / autoimmuna sjukdomar (blodprofil, sköldkörtelhormoner, SIBO, dysbios och näringsstatus)1 100 kr +
1 140 Euro
Blodprov, Kapillärprov, Utandningsprov, Urinprov, Avföringsprov
6. Testpaket vid depression eller andra neuropsykiatriska diagnoser (blodprofil, fettsyreprofil, SIBO, dysbios och näringsstatus)
2 085 kr +
955 Euro
Blodprov, Kapillärprov, Utandningsprov, Urinprov, Avföringsprov
7. Testpaket för idrottsoptimering (blodprofil, hormonprofil och näringsstatus)
1 100 kr +
710 Euro
Blodprov, Urinprov
8. Arteriografi (kärlstelhet)1 400 kr45 - 70 min
9. Styrka, Rörlighet & Kroppssammansättning
(lanseras våren 2017)
1 400 kr45 - 70 min
10. Kondition & Sprint
(lanseras våren 2017)
1 600 kr60 - 90 min

Moms ingår med 25 %. Ovan tester är föreslagna utifrån problembild. En mer komplett översikt över tillgängliga tester hittar du här.BESKRIVNING AV TJÄNSTERNA

1. Funktionsmedicinsk Utredning + Uppföljning 3 600 kr
Första besöket 90 - 120 min, andra besöket 45 - 60 minuter efter cirka 6-12 veckor

Tjänsten vänder sig till dig som vill balansera kroppen, stötta kroppsliga funktioner och optimera välmåendet vid olika metabola, inflammatoriska eller kognitiva sjukdomar eller symtom. Den vänder sig också till dig som har svårt att gå ner i vikt, gå upp i vikt eller som på annat sätt vill komplettera skolmedicinska råd och behandlingar. Den vänder sig också till dig som vill ha hjälp med din motivation till att finna nya livsstilsvanor, till att bryta gamla mönster och få stöd för förändringsarbetet.

I konsultationen ingår två träffar med cirka 6 - 12 veckors mellanrum mellan träffarna. Den andra träffen syftar till att följa upp, komplettera och eventuellt korrigera de verktyg som första träffen resulterade i. Mellan träffarna har jag ej möjlighet att svara på frågor. Du får fylla i en gedigen hälsoenkät som kartlägger livsstilsvanor, bakgrund, sjukdomshistoria och målsättning. Under den första träffen går vi igenom hur du på bästa sätt kan nå din målbild med hjälp av mat, näring och andra livsstilsåtgärder. Du erhåller ett väldokumenterat kost- och näringsprogram i en pärm som du enkelt kan använda för att följa upp och utvärdera resultatet.
 
För bästa underlag rekommenderar jag ett antal funktionsmedicinska tester inför första besöket. Om dessa kan du läsa här. Även ett DNA-test kan vara betydelsefullt och om detta kan du läsa här. Tester är värdefulla, men inte nödvändiga. Skicka mig gärna ett mail på jonas@paleo-institute.se om du behöver vidare guidning kring vilka tester just du bör genomföra.


2. Optimering Kost-, Kosttillskott- & Träningsinstruktion 2 600 kr
Ett besök på 90 - 120 minuter

Tjänsten vänder sig till dig som vill finna det optimala kost-, närings- och träningsupplägget för att nå dina hälso- eller träningsmål. Denna tjänst vänder sig också till elitidrottare som vill optimera sin kost och kosttillskott. Här förutsätts det att du inte har någon sjukdom som behöver utredas. Den vänder sig också till dig som är karriärist och vill maximera din mentala potential.


4. Återkoppling på test / Avstämning / Uppföljning 1 400 kr
Ett besök på 45 - 70 minuter

Tjänsten vänder sig till dig som vill få återkoppling på en DNA-analys eller några av de övriga funktionsmedicinska testerna som jag erbjuder här. Skicka mig gärna ett mail på jonas@paleo-institute.se om du behöver vidare guidning kring vilka tester just du bör genomföra.

 
8. Arteriografiundersökning
Ett besök på 45 - 70 minuter
 
Tjänsten vänder sig till dig som vill mäta din kärlstelhet / åderförkalkning som ett komplement till traditionella blodfetter. Du behöver vara fastande 10 timmar innan mätningen. Mätningen utförs med armmanschett och du ligger avslappnad på brits under mätningen som tar cirka 5 minuter.


KONTAKT

Kontakta mig på jonas@paleo-institute.se för mer information.


REFERENSER

Jonas gav mig en bra genomgång över hur jag kan optimera min kosthållning och vilka kosttillskott jag ska ta i samband med träning och match.
Niklas Svedberg, elithockeyspelare

Jag har varit på konsultation hos Jonas två gånger. Även om jag vet hur kunnig och professionell Jonas är så har båda mötena varit över all förväntan. Hur han tar sig an och lyssnar på det man vill ha hjälp med gör att man känner sig trygg, sedd och viktig. Jag rekommenderar starkt en konsultation hos Jonas till de som är intresserade av sin hälsa och välbefinnande.
Johanna Lindgren

Jag har alltid haft ett stort intresse för hälsa. Men efter en konsultation hos Jonas öppnades sig en helt ny värld för mig. Med nyvunna kunskaper och ökat engagemang står jag mycket väl rustad och motiverad att optimera min hälsa och prestation. Det är viktigt både i mitt arbetsliv som i mitt liv i övrigt. Jag kan rekommendera en konsultation hos Jonas, det kommer vara början på ett nytt steg i livet!
Richard Gustafsson,regionchef Sigma Technology 

Med kunskap och engagemang är Jonas en mycket bra coach nu när jag gör en livsstilsförändring. Fått många bra verktyg, tips och inspiration att ta med mig vidare på min resa mot hälsa och välmående. Jag har dessutom fått en hel del nya insikter om mig själv och vilka aktiva val jag behöver fatta för att fortsätta må bra. Speciellt uppskattar jag i Jonas coachning de konkreta tipsen som är bäst för just mig, för alla människor är unika. Nu har jag en plan är skräddarsytt för just mig och min hälsa.
Sanna Öhman


namnteckning_transparant